Från styrelsemötet 12 januari

1ersta4

Både kassören Carolina Sjöstrand och ledamoten Karl-Johan Elo flyttar och lämnar därmed Stammens styrelse. Vi tackar båda för det utmärkta arbete de utfört för föreningen och för deras engagemang i vårt hus.

Eftersom föreningen måste ha en kassör har Thomas Stavenberg i 32 B accepterat att kliva in och sköta de praktiska kassörssysslorna fram till nästa årsmöte. Han kommer också att delta i styrelsens sammanträden som adjungerad fram till dess, samtidigt som vår ordförande Thjomas Höglund tar det formella ansvaret för kassörssysslorna.

Valberedningen kommer att presentera förslag på ny styrelse till årsmötet i vår.

Vi har haft ett par akuta problem i huset under den gångna månaden där enskilda medlemmar upplever att de haft svårt att få hjälp av vår fastighetsskötare FT Drift. Därför vill vi förtydliga att FT Drift inte har någon egen jour, de finns bara tillgängliga på vanlig kontorstid. Kvällar och helger är det Bravida Jour ni ska ringa. Alla nummer finns på hemsidan under ”Felanmälan och fix”.

Vi ska också försöka ordna så att några personer i huset har den kunskap som krävs för att kunna ”dra på lite extra värme” när det kommer en köldknäpp och lösa den typ av problem som uppstod med varmvattnet på julafton och juldagen.

Flera medlemmar har hört av sig om nyårsfirandet uppe på takterasserna. Det var stökigt, det var mycket folk, medlemmar berättar att de blivit otrevligt bemötta av personer som varit någons gäster och de som bor nedanför har fått fimpar och glas på sina balkonger. På nyårsdagen stod dörrar uppställda och det var skräpigt och ostädat.

Därför vill vi påminna om följande regler: Det råder rökförbud på takterasserna på grund av brandrisken. Dörrarna på vinden har stängning av samma skäl, de fungerar som branddörrar och därför är det inte tillåtet att ställa upp dem. Ni måste vara försiktiga med hur ni hanterar till exempel flaskor där uppe. En tappad champagneflaska hamnar i bästa fall på någons balkong, i värsta fall kan den slå ihjäl någon på gatan nedanför. Och om ni bjuder upp era vänner och bekanta har ni givetvis ett ansvar för att de följer reglerna och uppför sig vettigt.

Nästa informationspunkt är även den en påminnelse. Brandmyndigheterna har klagat på att det finns saker stående i allmänna utrymmen. De har pekat på saker i trapphusen och på saker som står utanför förrådsutrymmena uppe på vindarna. Om ni vet med er att ni har saker som står så, var snälla att ta hand om den för annars blir vi tvungna att frakta bort dem.

Medlemmar har frågat efter bättre belysning på gården, särskilt utanför soputrymmet. Vi ska fixa detta så snabbt som möjligt.

Till sist. Vi har ett begränsat antal garage i huset. Kontrakten för dessa ska förhandlas om i år och styrelsen tittar på möjligheten att marknadsanpassa hyrorna. I samband med detta vill vi fräscha upp den väntelista vi har men som inte känns helt aktuell. Därför frågar vi, om ett garage skulle bli ledigt, är du då intresserad av att hyra det? Om du redan anmält intresse, när gjorde du det och är du fortfarande intresserad eller kan vi plocka bort ditt namn? Svara till styrelsen@stammen23.se.

Vänliga Hälsningar

Styrelsen genom EH.

2 reaktioner till “Från styrelsemötet 12 januari”

  1. Vi står gärna i garagekön.
    Vi bor i 32A, 1202.
    Vänligen
    Helen och Kjell Nilsson

    1. Jag sätter upp er, men ha inga överdrivna förhoppningar. Personen som står först på tur nu har stått i kö sedan 2005.

Kommentarer är stängda.