Klagomål på störande ljud

Vi bor i ett gammalt, fint hus som byggdes i mitten av 1920-talet. Det innebär tyvärr att det inte är särkilt väl ljudisolerat i alla riktningar och att det därför kan vara väldigt lyhört mellan lägenheterna. Styrelsen har på senare tid fått in flera klagomål från medlemmar som blivit störda av grannar som festat och/eller spelat hög musik sena kvällar och nätter. Det är förstås trevligt med sociala tillställningar, men det får inte ske på bekostnad av dina grannars nattsömn.

Vi vill därför uppmana alla medlemmar att hålla sig till de riktlinjer som finns; Från klockan 22.00 (söndag-torsdag), eller klockan 23.00 (fredag-lördag) ska det vara tyst i huset. Tänk också på att det kan finnas boende som arbetar natt och som behöver sova dagtid. Meddela alltid dina grannar i förväg om du planerar att ha fest, gärna i form av en uppsatt lapp med dina kontaktuppgifter på.

Om du blir störd av någon granne i huset, prata i första hand direkt med denne. Kontakta styrelsen om det händer upprepade gånger. Tack för visad hänsyn!