Vi önskar alla medlemmar en God Jul med en förhoppning om ett Gott Nytt år 2022.

Från styrelsens sida vill vi TACKA för året som gått. Vi gläds åt ett bra samarbete och ett stort engagemang från många för vårt gemensamma hus.

Vi önskar alla medlemmar en God Jul med en förhoppning om ett Gott Nytt år 2022.

Vi vill också påminna om att nu i mörkret och inför jul är det ljusens stora högtid. Tyvärr drabbas många av bränder under julmånaden. Dessa är många gånger orsakade av levande ljus, men det är också viktigt att tänka på att sladdar och kontakter till adventsljusstakar, adventsstjärnor och ljusslingor är i gott skick. Här får du tips för en ljus och säker jul.

BRANDSKYDD
Du som lägenhetsinnehavare ansvarar själv att det finns en fungerande brandvarnare monterad i lägenheten, att batteriet byts regelbundet och att brandvarnaren byts vid bäst före-datum. Kontrollera en gång/kvartal att brandvarnaren fungerar. Det bör finnas också brandsläckare och brandfilt i varje lägenhet.

LEVANDE LJU
-ljusstakar ska vara tillverkade i material som inte kan börja brinna, till exempel smide, keramik, sten eller liknande
– dekorera din ljusstake med icke brännbart material, till exempel sand, sten, glas eller snäckor
– se till att ljusen står stadigt
– ställ inte ljusen för nära gardiner eller på tv:n
– placera aldrig många värmeljus tätt tillsammans på en bricka eller ett fat
– lämna aldrig levande ljus utan uppsikt.

JULBELYSNING
Tänk på att dåliga sladdar och kontakter kan orsaka kortslutning.
– Se över att sladdar och kontakter är hela när du tar fram dina adventsljusstakar och ditt julpynt. – – – Tänk på att använda ljusslingor avsedda för utomhusbruk när du dekorerar ute.
– Se också till att alltid ha det watt-tal på dina lampor som rekommenderas för ljushållaren.
– Använd alltid strömbrytaren eller dra ur sladden när du ska släcka ljusstaken. En lampa som bara delvis skruvas ur kan orsaka kortslutning.

KORT UTBILDNING
Via länken nedan kommer du till en kort utbildning som gäller brandsäkerhet i hemmet. https://www.brandskyddsbanken.se/moodle/course/view.php?id=14&number=