Om Brf Stammen 23

lersta21

Stammen 23 är en bostadsrättsförening på Södermalm i Stockholm, grundad 1996. Fastigheten byggdes 1930 och har 87 lägenheter. Den ligger uppe på Stigberget bredvid Ersta Sjukhus och har ingångarna Stigbergsgatan 32 A och B samt Lilla Erstagatan 6. Fastighetsbeteckningen är Stammen23.

Föreningens stadgar finns här.

För allas trivsel ska det vara tyst i huset från klockan 22.00 (söndag-torsdag) eller klockan 23.00 (fredag-lördag). Tänk också på att visa hänsyn till grannar som eventuellt arbetar natt, och därför behöver sova på dagen. Meddela alltid dina grannar i förväg om du planerar att ha en fest. Tack för visad hänsyn!

Uthyrning i andra hand
Det är viktigt att bostadsrättsföreningens medlemmar bor i huset och tar en aktiv del i föreningens arbete. Vid andrahandsuthyrningar ska styrelsen godkänna såväl uthyrning som hyresgäst. Ansökan om upplåtelse av lägenheten i andra hand ska göras genom att skicka den blankett som finns på sbc.se via mejl till styrelsen. Själva dokumentet hittar man på www.sbc därefter loggar man in på Mitt SBC och under fliken Blanketter finns ”Andrahandsupplåtelse – ansökan om samtycke” .

Medlemmar som vid enstaka tillfällen och under kortare tid vill hyra ut sin lägenhet, till exempel i samband med semesterresa, måste fortfarande informera styrelsen. Regelbunden återkommande uthyrning via Airbnb eller liknande godkännes inte. Vid uthyrning ska de närmaste grannarna informeras, och hyresgästen ska ha tillgång till larmnummer och information om felanmälan under dennes vistelse lägenheten.

Information för mäklare
Styrelsen godkänner inte juridisk person som medlem, och vid delat ägnade har vi hittills aldrig godkänt en ägarfördelning som är mer sned än 90-10. Inga planerade avgiftshöjningar. Kungsbalkongerna och takterasserna renoverades 2010, och trapphusen 2015 (då även originalmålningarna togs fram). Maskinbyten på två av hissarna gjordes 2016, och under 2019 renoverades skiffertaket. Planerade renoveringar framgår av årsrapporten. Bredband med 250/50 + gruppavtal telefoni Bas samt ett basutbud med TV-kanaler ingår i avgiften. Vatten och värme ingår också i avgiften. Det finns fem garage i huset med kölista (dock lång väntetid), cykelrum och barnvagnsrum. Vi har ett städbolag som har hand om trappor och delade utrymmen.

Ansökan om medlemskap i föreningen godkänns normalt per capsulam direkt när de kommer in till föreningen om inget hinder föreligger och formellt vid nästa påföljande styrelsemöte.

Maila gärna styrelsen om ni vill ha årsredovinsing och energideklaration. Annars ska årsredovisningar, adress och mer information om föreningen här på hemsidan. Ytterligare information och kreditvärdering finns på allabrf.se.

gårdenlersta7

Det finns en gård med uteplats och två gemensamma takterasser. Där uppe ser man från Kista till Nacka-reservatet vid siktigt väder.