Från styrelsemötet 2 december

1ersta4

Större delen av decembers styrelsemöte ägandes åt budgeten för 2015 som styrelsen också fastställde. Kortfattat ser den bra ut. Vi har har en stabil ekonomi och kan bara se en enda större kostnad utanför det löpande nästa år och det är bytena av hissmaskinerier i 32 A och B och det klarar vi utan att låna. Några andra större engångskostnader ser vi inte.

Dessutom blir vi allt duktigare på att spara. Vi har sänkt föreningens lånekostnader med 130 000 i år genom att förhandla om lån och nästa år kommer fler lån upp till omförhandling. Vi har bytt städfirma vilket gett 56 000 i lägre kostnader bara i år och nästa är kommer besparingen att bli i storleksordningen minst 100 000. När vi börjar sortera hushållsavfall kommer vi att spara ytterligare 25 000 och så vidare. Styrelse beslutade att ge en samlad bild av hur mycket översynen av våra kostnader ger årsmötet i vår.

Styrelsen beslutade också att ändra avskrivningstakten på fastigheten från 1,5 % till mera marknadsmässiga 0.8 %.

Övriga frågor:

12 medlemmar med 2:or i besiktningsprotokollen när det gäller ventilation har ännu inte åtgärdat dessa anmärkningen eller gett inspektörerna från Peter Sotare möjlighet att komma in och godkänna de åtgärder som gjorts. Om du är en av dessa 12 kommer du få ett individuellt meddelande om detta.

Sanera har varit förbi och tagit bort det senaste klottret.

Julgranar kommer vilken dag som helst.

Från nyår kommer ManKan Hiss att ta över skötseln av våra hissar från Kone. ManKan är det bolag som utför maskinbytena och det finns en poäng att de också får ansvar för servicen. Vi tackar Kone för det arbete de gjort och kommer att fortsätta göra fram till årsskiftet.

Några medlemmar har klagat att det är kallt i deras lägenheter. Det första ni ska göra i så fall är att skruva upp termostaten på elementet och vänta ett dygn. Ni kan också testa att lufta elementen. Först om inget av detta hjälper är det lönt att kalla på fastighetsskötare.

Styrelsen har också fått flera klagomål på att varmvattnet ”tar slut” sena mornar. Vi kommer att be Fortum titta på detta eftersom vi tar allt varmvatten från dem.

En medlem har länge haft problem med dålig lukt i badrummet. Det visade sig vara insatsen i golvbrunnen som inte var korrekt insatt och när det var fixat försvann problemen.

En styrelsemedlem har problem med att flera vattenkranar droppar. Alla kranarna som gör det är från stambytet för 20 år sedan och vi undrar om det är fler som upplever liknande problem för i så fall kan vi göra ett gemensamt kranbyte/kranservice och hålla kostnaderna nere. I så fall, maila styrelsen@stammen23.se.

Väggen i tvättstugan som är fuktskadad kommer att repareras. Vi väljer att putsa och måla i stället för att sätta på nytt kakel och hoppas att slippa framtida problem när vi har en vägg som bättre släpper genom fukt. Det är samma lösning som vi väljer i lokalen som Shoot Location hyr.

Nästa år har vi första styrelsemöte tisdagen 12 januari 19.00 och sedan kör vi som vanligt första tisdagen varje månad fram till årsmötet.

Styrelsen genom EH.

4 reaktioner till “Från styrelsemötet 2 december”

 1. Hej!
  Tack för bra och tydlig information.
  Vi har dåligt med värme i ett par rum trots uppskruvad termostat och luftning. Vem kontaktar jag?

  Med vänlig hälsning,
  Birgith

  1. Hej
   Om du testat luftning och termostat och det ändå inte blivit varmare tycker jag du ska kontakta fastighetsskötaren FT Drift. De finns på felanmalan@ftdrift.se och på kontorstid på telefon 08 – 66 90 200. Om de kalla elementen beror på ett fel inne i er lägenhet är det ni som står för kostanden, annars tar vi den på föreningen.
   Med Vänliga Hälsningar
   Erik H

  1. Tack själv. Berätta gärna för dina grannar och vänner i huset att hemsidan finns för det är inte alla som läser den än. Men vi i styrelsen jobbar på att ge er så bra information som möjligt, både om stort och smått.
   Hälsningar
   Erik H

Kommentarer är stängda.