Hissen i 32 B är avstängd för reparation

1esrsta2

Tyvärr har vi tvingats stänga av hissen i uppgång Stigbergsgatan 32B. Detta eftersom Stadsbyggnadskontoret förbjudit all fortsatt användning av den i väntan på att påpekade brister ska åtgärdas.

Hissen besiktigades 12 augusti i år. Då påpekades att hisstrumman behövde bytas ut, vilket är ett större jobb, samt att en panel i hissen var skadad, vilket är ett mindre snickerijobb. I går fick vi så brev från Stadsbyggnadskontoret som belägger hissen med användandeförbud med omedelbar verkan och hot om vite.

När vi pratar med dom visar det sig att hissen fått anmärkningar flera år i rad tidigare och att hisstrumman påtalats som en brist även vid den närmast föregående inspektionen. Vilket förklarar varför dom tagit fram storsläggan och klippt till med ett förbud.

Vi är emellertid redan igång och upphandlar reparationerna. Även hisstrumman i hus A behöver bytas ut, men den hissen har klarat sig utan förbud och det är inte någon risk att använda den enligt montörerna vi talat med de senaste veckorna. Förbudet att använda hiss B är i första hand en markering mot föreningen att sätta fart, vilket vi förklarat för Stadsbyggnadskontoret att vi redan gjort.

Goda nyheter är att vi har en bra dialog med Stadsbyggnadskontoret nu och vi har kommit överens om att vi ska laga den skadade panelen så snabbt som möjligt och när det är gjort kommer de att häva förbudet. Fastighetsskötarna är redan kontaktade om detta och det är ett relativt enkelt snickerijobb. Vi uppdaterar informationen här så snart vi har en tidsplan.

Vi gör vad vi kan för att hiss B ska bli användbar så fort som möjligt och ber alla som drabbas av olägenheten som uppstår om överseende.

Hälsningar

Erik H för Styrelsen.

 

2 reaktioner till “Hissen i 32 B är avstängd för reparation”

  1. Är hissen inte avstängd längre???? Lapparna är borttagna lörd morgon.

    Mvh
    Anette Grufman

    1. Vi fixade den ena av de två bristerna och det räcker för att Stadsbyggnadskontoret ska häva förbudet.

Kommentarer är stängda.