Problem med varmvattnet igen – och vi behöver er hjälp

1akran2 1akran5 1akran1

Precis som under påskhelgen har vissa boende i A-uppgången och på Lilla Erstagatan 6 blivit av med sitt varmvatten nu. Vi vet inte vad som orsakar detta men vi har haft en rörmokare här idag och han har en teori som just nu är den mest sannolika och vi behöver er hjälp.

Vi tror att någon av er som bor i uppgången i Stigbergsgatan 34 A eller i någon av lägenheterna på Lilla Erstagatan 6 som gränsar mot Stigbergsgatan och har kök mot gården har någonting, en diskmaskin är nog det mest sannolika men det kan vara en tvättmaskin eller handdukstork också, ansluten till en kran som ser ut som de på bilderna ovanför, det vill säga det finns vred för både kallvatten och varmvatten. Normalt sett fungerar en sådan kran utan problem men om man ansluter något till den och sedan stoppar flödet i anslutningen samtidigt som både varmvattnet och kallvattnet är på, då skapas en förbindelse mellan varmvattensystemet och kallvattensystemet och det kalla vattnet strömmar in i varmvattensystemet. Vilket är vad som hänt nu två helger i rad.

Vi tror också att den av er som har en sådan här installation stänger av någon kran när ni åker bort för helgen. Det skulle nämligen förklara varför varmvattnet bara försvinner när det är storhelg. Nu senast försvann det onsdag kväll. I påskas var det sent på skärtorsdagen/tidigt på långfredagen.

Det är mest sannolikt att den skyldiga anslutningen finns i ett kök eftersom de drabbade medlemmarna blir av med varmvattnet i sina kök men inte i badrummen, som är anslutna till en annan varmvattenledning.

Vi säger inte att det är så här, bara att just nu är det den mest sannolika förklaringen.

Om du som läser det här känner på dig att det kan vara du som orsakat problemet, var snäll och hör av dig. Det är Ok att göra det privat till mig på erik@hornfeldt.se. Vi behöver dock veta om det är så.

Hör vi inget kommer vi att fortsätta leta och i samband med det kommer vi då att behöva tillgång till ett antal av lägenheterna i A-uppgången och en del andra utrymmen.

Men först behöver vi som sagt er hjälp.

Vänliga Hälsningar

EH för styrelsen.

TILLÄGG: Det här problemet är löst. det visade sig bero på en felaktigt monterad komponent inne i en blandare hos en av våra medlemmar.