Det här gäller när ni hyr ut tillfälligt

gården

Vi har uttryckt oss lite oklart kring vad som gäller när ni hyr ut vid enstaka tillfällen, till exempel när ni själva är borta på semester.

Styrelsen tillåter normalt sett detta, men ni är skyldiga att fråga styrelsen om lov varje gång eftersom stadgarna kräver det. Några av er är väldigt duktiga, skickar in ansökan i god tid och bifogar namn, foto och kontaktinfo på de som vill hyra. Det är precis så vi vill ha det. Och vi kommer att ha en mapp i styrelserummet med info på de som hyr i huset, ifall det skulle bli problem. Vilket det hittills inte varit.

Vi uppskattar också om ni informerar era grannar att det ska bo folk hos er samt att styrelsen godkänt det och så utgår vi från att ni informerar era gäster om de regler som gäller i huset.

Det finns medlemmar i huset som blir oroliga av sådan här tillfällig andrahandsuthyrning och det har vi förståelse för. Vi tycker dock att den bästa lösningen är att vi får kontrollen över vilka som bor här och att vi slipper uthyrning i smyg. Av samma skäl tycker vi att uthyrning via AirBnB är en bättre lösning än att ni själva hyr ut, eftersom då är de som hyr kontrollerade av AirBnB.

Samma regler gäller för övrigt om ni bara byter lägenhet med någon annan under en semestervecka, även det betraktas som en andrahandsuthyrning och ska godkännas av styrelsen.

Vi är 87 medlemmar i huset och alla har inte samma syn på det egna boendet. Vi förstår att en del av er ställer sig väldigt främmande till att hyra ut så här samtidigt som andra tycker att det är väldigt självklart att ha möjligheten att göra det.

Vi vill kunna tillgodose båda gruppernas önskningar och behov och vi tror att den bästa lösningen tills vidare är att ha förtroende för er kära medlemmar, få upp all tillfällig andrahandsuthyrning på bordet och lägga den under Styrelsens tillsyn. Vi hoppas att detta ska fungera och att alla ska bli nöjda.

Vänliga hälsningar

Styrelsen genom EH.

P.S. Vi har förtydligat skrivningen på sidan med information om Stammen23 också så att det tydligt framgår att stadgarna gäller och inget annat.

2 reaktioner till “Det här gäller när ni hyr ut tillfälligt”

 1. Jag tackar för det beslutet och tror mig tillhöra den duktiga gruppen.
  Fotot kunde jag bara inte låta bli, han var ju så söt.
  Om det är min egen lägenhet där jag bor är ju min risk störst. Det borde det väl vara för alla.
  Nycklar i omlopp är inte kul. Vore kodlås något för oss?

 2. Tack för förtydligandet kring hur ni ser på andrahandsuthyrningen.
  Nu kan vi fortsätta diskussionen vid årsmötet, eftersom vi, som ni så väl uttrycker det, ser olika på saken.
  Vänliga hälsningar
  Carina Andersson
  Marie Pettersson-Linder

Kommentarer är stängda.