Tidsplan för hissarbeten i 32 A och 32 B

1esrsta2

Nu är vi klara med upphandlingen av maskinbyte på hissarna i uppgångarna Stigbergsgatan 32 A och 32 B.

Det blir i februari och mars nästa år. Kontraktet vi har säger att arbetena ska börja med hissen i 32 A måndagen 8/2 och hissen ska sedan vara klar fredagen 26/2. Sedan tar dom hissen i 32 B de följande tre veckorna, måndagen 29/2 till fredagen 18/3. Efter det blir det en del målningsarbeten och finputs, men hissarna kommer att vara i drift.

Det här betyder att ni som bor i 32an kommer att vara utan hiss i knappa tre veckor, i 32 A veckorna 6 till och med 8, i 32 B veckorna 9 till och med 11. Lägg gärna in det här i era kalendrar.

Vi förstår att detta kommer att innebära en betydande olägenhet för er och det är därför vi går ut med informationen redan nu så att ni kan planera era liv efter detta.

Om det är någon som har typ en planerad operation den aktuella tiden så är det möjligt att kasta om arbetena och ta B-hissen före A-hissen men det går tyvärr inte att flytta arbetena.

Anledningen till att det brådskar är att den typ av hissmaskineri vi har inte längre är godkänt. Det har då ingen betydelse att grejerna fortfarande är i gott skick och att det inte finns någon risk med att fortsätta använda hissarna fram till maskinbytet.

Det positiva är att det bara är maskineriet och styrsystemen som ska bytas ut, vilket betyder att vi kommer att ha kvar våra vackra gamla hissar med sina ursprungliga gallergrindar precis så som vi är vana att ha dem.

En sak till. I Hissarna står det att de är godkända fram till november 2015. det godkännandet är förlängt och vi kan fortsätta använda dem fram till maskinbytet.

Vänliga hälsningar

Styrelsen genom EH.

En kommentar till “Tidsplan för hissarbeten i 32 A och 32 B”

Kommentarer är stängda.